20 noiembrie 2010

Despre iubiri si despartiri din carti...si din realitate..


Il iubesti. Nu e perfect, dar cine este?..esti mereu acolo si toata viata ta se-nvarte in jurul lui..de ce te indragostesti numai de barbati distanti? Pentru ca ei corespund unui tipar ascuns in psihicul tau....Te regasesti?.....daca da, faci parte din categoria "femei care iubesc prea mult"-Robin Norwood .
Daca il iubesti prea mult asta nu inseamna ca este vina lui,inseamna ca tu trebuie sa iti restabilesti prioritatile si sa te pui pe tine pe primul plan .Cred ca la un momendat devii constienta si atunci te corectezi sau nu.Ai luat atitudine sau nu ,vine momentul despartirii si din acest moment spun psihologii ca urmeaza 9 faze ale vindecarii:
 1. Faza de negare: iti verifici obsesiv telefonul ,mail-ul ,soneria de la usa/interfon si incerci sa gasesti explicatii logice..trec minutele ,orele se transforma in zile ...si nu "apare" si in incercarea de a gasi adevaratul motiv, treci la faza urmatoare !
 2. Faza de targuiala: stai si te gandesti cam ce ar trebui sa faci,sau sa fi facut pana acum ...si poate daca le faci acum ,chiar si mai tarziu ,il intorci din drum....nu stiu daca asta a mers vreodata dar daca vrei sa fii sigura ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta ...do it!
 3. Faza de singuratate: simti ca nimeni nu te intelege....
 4. Faza de inima franta : aici te indoiesti de tot ce ai crezut vreodata si faci tot felul de scenarii.....opreste-te!
 5. Faza de invinuire : aici il invinovatesti pe el sau pe tine ...;
 6. Faza de depresie:trista ,penibila ,nemancata ,nedormita.....;
 7. Faza de furie : e pasul spre ranchiuna si uneori chiar ura;
 8. Faza de acceptare ;
 9. Faza de vindecare.
Astia sunt cica pasii standard.


Pot sa spun ca pentru mine cea mai grea a fost prima faza , pentru depasirea celorlalte le multumesc prietenilor mei care au fost acolo fara sa puna prea multe intrebari,fara sa ma judece ,fara sa imi numere toate ingredientele care in combinatie cu multele pahare de vodka mi-au ridicat moralul timp de o saptamana .
Cam asa se intampla de obicei,asa ca odata acceptata situatia o sa ramai doar cu momentele frumoase , mai curg cateva lacrimi ,furia dispare aproape in totalitate.....din cand in cand te simti nedreptatita ,dar iti trece , oricum n-ai de ales.
Atunci cand esti jos ai 2 variante:
 • stai si iti plangi de mila sau
 • mergi mai departe ;
Si acum spun unii "punct si de la capat"....as adauga si eu punct si pauzaaaaa.


Recomandare nocturna....
Nu stiu cat de relevanta este parerea unei urechi dezvoltata pe ritmuri de hip-hop....dar mie mi-au placut....au fost buni si atat...
Noapte buna ...merg sa infrang cei mai mari dusmani ai momentului, dusul si periuta de dinti.....'cause a bottle of vodka is still lodge in my head.....

Have a nice day!
Ps: Scuze publicului de aseara pentru acea intrerupere...m-am ocupat personal sa le scot instrumentele din priza :D..... totusi cei de la sunet s-au hotarat sa ma ierte :)